7 Greșeli pe care NU vrei să le faci când comanzi o bucătărie nouă

7 Greșeli pe care NU vrei să le faci când comanzi o bucătărie nouă

7 Greșeli pe care NU vrei să le faci când comanzi o bucătărie nouă

Casa Preziosa, specializată în mobilier la comandă în Timișoara, te ajută să faci alegeri informate pentru a crea bucătăria visurilor tale.

Casa Preziosa
18.05.2024

Amenajarea bucătăriei este un proces entuziasmant, dar și provocator. Este esențial să eviți anumite greșeli comune care pot afecta funcționalitatea și estetica spațiului. Casa Preziosa, specializată în mobilier la comandă în Timișoara, te ajută să faci alegeri informate pentru a crea bucătăria visurilor tale.

Iată 7 greșeli pe care să le eviți când faci o mobilă la comandă pentru bucătărie:

1. Blat de lucru prea mic

Una dintre cele mai frecvente greșeli este subestimarea necesității unui blat de lucru suficient de mare. Un blat mic poate face ca prepararea mâncării să devină un chin, îngreunând procesul de gătit. Este esențial să aloci suficient spațiu pentru a desfășura toate activitățile culinare, dar și pentru a avea la îndemână electrocasnicele necesare. Un blat generos asigură confort și eficiență în bucătărie.


2. Dimensiunea mobilierului

Alegerea mobilierului de bucătărie în dimensiuni nepotrivite poate duce la o încărcare excesivă a spațiului sau la un aspect nearmonios. Măsurătorile exacte sunt esențiale pentru a asigura o potrivire perfectă a pieselor de mobilier. Mobila de bucătărie modulară, disponibilă în diverse dimensiuni și segmente, poate fi soluția ideală pentru a crea o bucătărie bine organizată și funcțională.


3. Lipsa spațiului de depozitare

O altă greșeală comună este subestimarea necesității de spații de depozitare adecvate. O bucătărie bine organizată necesită locuri suficiente pentru stocarea alimentelor, ustensilelor și electrocasnicelor. Sertarele și dulapurile trebuie să fie proiectate astfel încât să acomodeze toate articolele necesare. În plus, integrează soluții moderne, cum ar fi cuptoarele și plitele de aragaz incorporabile, pentru a maximiza spațiul disponibil.


4. Iluminatul slab

Iluminatul joacă un rol crucial în orice bucătărie. Un iluminat slab poate afecta nu doar funcționalitatea, ci și atmosfera generală a spațiului. Asigură-te că ai o combinație de lumină naturală și artificială. Plafonierele, lămpile suspendate și iluminatul sub dulapuri sunt soluții excelente pentru a crea un mediu luminos și primitor. Ferestrele mari permit pătrunderea luminii naturale, îmbunătățind vizibilitatea și ambianța.


5. Gândirea pe termen scurt

O bucătărie la comandă este o investiție pe termen lung. Nu compromite calitatea în favoarea costurilor inițiale mai mici. Mobilierul de bucătărie trebuie să fie durabil și rezistent, astfel încât să te poți bucura de el mulți ani de acum înainte. Alege materiale de calitate și design-uri clasice care să rămână în trend pentru mult timp.


6. Depășirea bugetului

Stabilirea unui buget clar este esențială pentru a evita surprizele neplăcute. Mulți oameni se concentrează doar pe achiziționarea mobilierului, ignorând costurile asociate cu electrocasnicele și accesoriile. Creează o listă detaliată a tuturor obiectelor necesare și include în buget atât mobilierul, cât și electrocasnicele și elementele decorative. Astfel, vei avea o imagine clară a cheltuielilor și vei putea gestiona mai bine resursele financiare.


7. Alegerea mobilierului DIY

Tentația de a economisi bani prin construirea propriului mobilier poate duce la rezultate dezastruoase. Nu toți au abilitățile necesare pentru a crea piese de mobilier funcționale și estetice. În plus, greșelile de construcție pot genera costuri suplimentare pe termen lung. Este recomandat să lași această sarcină pe mâna profesioniștilor de la Casa Preziosa, care oferă servicii de mobilier la comandă în Timișoara, asigurându-se că fiecare piesă este perfectă din punct de vedere al designului și funcționalității.


Sfaturi pentru evitarea greșelilor

1. Planificare atentă

Începe prin a crea o schiță detaliată a bucătăriei tale. Există numeroase programe online gratuite care te pot ajuta să vizualizezi spațiul și să experimentezi diferite configurații. O planificare atentă îți va permite să optimizezi fiecare colț al bucătăriei și să eviți greșelile de design.


2. Consultarea unui designer de interior

Un designer de interior poate oferi sfaturi valoroase și soluții personalizate pentru bucătăria ta. Expertiza lor poate face diferența între o bucătărie funcțională și una perfectă. La Casa Preziosa, colaborăm cu designeri talentați care îți pot transforma ideile în realitate.


3. Alegerea materialelor de calitate

Materialele de calitate asigură durabilitatea și rezistența mobilierului tău de bucătărie. Optează pentru lemn masiv, MDF de înaltă densitate sau alte materiale premium care rezistă uzurii și condițiilor din bucătărie. De asemenea, alege finisaje rezistente la apă și căldură pentru a prelungi viața mobilierului.


4. Verificarea dimensiunilor

Măsoară cu atenție spațiul disponibil și piesele de mobilier pe care intenționezi să le achiziționezi. O greșeală de câțiva centimetri poate duce la probleme mari de amplasare. Asigură-te că ai luat în considerare toate detaliile, inclusiv spațiul pentru deschiderea ușilor și sertarelor.


5. Adaptarea la nevoile familiei

Fiecare familie are nevoi diferite, așa că asigură-te că mobilierul de bucătărie ales se potrivește stilului vostru de viață. Dacă gătești des, ai nevoie de mai mult spațiu de lucru și depozitare. Dacă ai copii mici, optează pentru soluții sigure și accesibile.


Mobilarea unei bucătării noi este o sarcină complexă care necesită planificare și atenție la detalii. Evitând greșelile comune și alegând mobilier la comandă de la Casa Preziosa, te poți bucura de o bucătărie funcțională și estetică pentru mulți ani de acum înainte. Contactează-ne pentru a discuta despre proiectul tău și pentru a descoperi gama noastră variată de soluții de mobilier premium în Timișoara. Investind în calitate și design personalizat, vei crea un spațiu de gătit și socializare perfect adaptat nevoilor tale.

  • bucatarie la comanda,mobila bucatarie,bucatarie moderna,mobila la comanda Timisoara